Autorespond e-mailautomation en meer

Wat is Autorespond?

Autorespond is een e-mailautomation programma. Wat is dat precies? Een e-mailautomation programma (ook wel een Autoresponder genoemd) zorgt ervoor dat de juiste e-mails bij de juiste personen (jouw ideale klant) terechtkomen zonder dat jij dit iedere keer handmatig hoeft te verzorgen. Het woord zegt het al: alles is volledig geautomatiseerd.

Autoresponders zijn een onderdeel van e-mailmarketing. Wil je daar even echt de diepte over in. Lees dan onze ultieme gids over email marketing.

Andere bekende aanbieders zijn Mailchimp en ActiveCampaign (en de Nederlandse variant daarvan Mailblue). Autorespond heeft meerdere producten in de aanbieding dan puur en alleen het automatisch verzenden van e-mails. Je kunt er ook je eigen webshop in creëren. Dit doe je in de Autorespond Shoppingcart omgeving. 

Autorespond Shoppingcart

In de Autorespond Shoppingcart omgeving kun je producten en diensten online verkopen. Denk hierbij aan kleding, je eigen baksels of een online training. Je klanten kunnen betalen via Paypal, MisterCash, creditcard en/of iDeal. In de Shoppingcart omgeving kun je allerlei zaken personaliseren. Zo kun je de gehele webshop omgeving personaliseren en aanpassen naar jouw wensen. Ook de factuur die je klanten direct na betaling ontvangen, kun je geheel personaliseren.

autorespond

Voordelen Shoppingcart

Enkele voordelen van de Autorespond Shoppingcart zijn:  

  1. Geen software installatie nodig. Alles werkt online via Autorespond; 
  2. Koppeling met boekhoudpakketten is mogelijk (zoals Moneybird);
  3. Btw verleggen is mogelijk voor ondernemers uit EU landen; 
  4. Ieder product krijgt een eigen betaallink / knop;
  5. De betaalknop kan op een landingspagina of in een e-mail worden geplaatst. Erg handig!

E-mails opmaken in Autorespond

Laten we bij het begin beginnen. Hoe start je met het opmaken van e-mails in Autorespond? 

Zodra je een account hebt aangemaakt op Autorespond kun je beginnen met het opmaken van je e-mails. Dit doe je door bovenin je scherm op ‘content’ te klikken. Dan kom je in een omgeving terecht waar je uit vele gratis templates kunt kiezen. 

Zodra je een template hebt gekozen kun je starten met de opbouw van je e-mail. De e-mail opbouwen doe je aan de hand van blokken. Ieder blok bestaat uit een afbeelding of alleen tekst of bijvoorbeeld social media icoontjes. Je kunt je e-mail dus geheel naar wens opbouwen.

Zodra de e-mail naar wens is, is het een aanrader om deze e-mail als format op te slaan. Dat doe je simpelweg door de naam van de mailing in ‘format’ aan te passen. Die mailing kun je vanuit je dashboard heel gemakkelijk kopiëren. Met dat gekopieerde bestand ga je al je mailings opmaken. 

Autorespond weggever

Wil je een gratis weggever op je website publiceren maar geen idee hoe dit moet? Of wil je dat bezoekers zich kunnen aanmelden voor jouw nieuwe webinar? Door Autorespond wordt dit proces bijna een ‘peace of cake’.

Dit proces begint bij de Auorespond formulieren in de lijstmanager. De lijstmanager is de basis van elke nieuwe mailing die je wilt starten. 

Wil je zoals hierboven staat zorgen dat men zich kan inschrijven voor jouw webinar? Dan start je met een lijstmanager die je bijvoorbeeld de titel ‘webinar automation’ noemt. Daarna kom je in een scherm waar je het template voor het inschrijfformulier kan uitkiezen. Je bepaalt daarna de velden die je bezoeker moet invullen (AVG velden zijn verplicht). Daarna kun je een onbeperkt aantal follow-up acties koppelen.

Bezoekers die een formulier op je website invullen, worden automatisch als nieuwe relatie opgevoerd in je Autorespond administratie en worden in een groep geplaatst. Voordeel van zo’n groep is dat je later nog eens een keertje een speciale aanbieding voor die groep kunt verzenden. 

Oh ja Autorespond heeft ook een plugin voor WordPress, wat er weer voor zorgt dat je de inschrijfformulieren heel gemakkelijk kunt plaatsen op je WordPress site.  

Autorespond schrijftips

Lees je het bovenstaande en denk je nu: ‘ik zou ook wel graag mailings willen schrijven maar ik weet niet zo goed hoe’. Dan heb ik een mooie tip voor je. Ik schreef onlangs nog een blog vol praktische schrijftips

Daarin lees je onder andere hoe goed het werkt als je je doelgroep goed kent. Een andere tip is om kopjes te gebruiken in je tekst. Kopjes creëren rust en structuur. Ze geven de lezer overzicht en maken de tekst lekker leesbaar. 

Als Virtual Assistant ondersteun ik verschillende ondernemers met behulp van Autorespond.

Ik houd van teksten schrijven en redigeer ze ook graag. Wil jij je tekst eens laten nalezen door mij? Of misschien een keer je tekst – als test – door mij laten schrijven? Neem dan contact met me op, je kunt meteen een moment in mijn agenda prikken via onderstaande knop. 

Heeft dit artikel over Autorespond je geholpen? Deel het dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hulp nodig met jouw Autoresponder?

Ik vind het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

of

Virtual Assistant contact Caroline van Aart