Growth Hacking tools

In dit artikel lees je meer over welke Growth Hacking tools je kan inzetten.

Volgens Wikipedia is Growth Hacking “een proces van snel op elkaar volgende experimenten die een scala van marketing kanalen gebruikt om de meest effectieve manier te vinden om bedrijven te laten groeien.”

Deze definitie dekt een deel van de lading. Toch is growth hacking meer. Het is een manier van denken. Een skill-set. Een manier van aanpakken. Een strategie. Een visie.

Het begint met het prioriteit geven aan groei en het implementeren van een growth hacking proces

Het is belangrijk dat het hele team op de hoogte is van de groei-prioriteit en zich conformeert aan het proces.
Feitelijk ga je werken in korte iteraties, zoals je dat mogelijk kent van bijvoorbeeld de SCRUM-methodiek, waarbij het opdoen van learnings en inzichten centraal staan. Er is geen ruimte voor ego’s of het vasthouden aan een tactiek of strategie die niet werkt. Alles draait om meetbaar resultaat.

Het beperkt zich niet tot een enkele discipline

Growth hacking doe je over de hele linie. Hiernaast kun je zien dat het creativiteit, techniek, analyse en automation treft. Dit hoeft niet te betekenen dat je een enorm team tot je beschikking moet hebben. Zolang je maar toegang hebt tot deze disciplines, zoals bijvoorbeeld door het inhuren van freelancers.

Growth Hacking is meer dan traditionele marketing

Anders dan bij traditionele marketing richt het zich op de totale klantreis en niet alleen op de eerste twee stappen. Daarnaast richt Growth Hacking zich op het valideren van aannames voordat grote investeringen gedaan worden. Dit proces speelt zich zowel online als offline af.

Growth hacking pirate funnel
Pirate funnel door Growth Tribe

Growth Hacking is een continu proces

Het proces is continue terugkerend, waarbij steeds geleerd wordt en aannames gevalideerd. Hierdoor wordt steeds meer bekend over klant wensen en hoe de markt reageert op interventies. Het is een sterk feitelijke aanpak, doordat op basis van vooraf gestelde kpi en vooraf gedefinieerde experimenten het effect gemeten wordt. Op basis van de resultaten wordt continu bijgestuurd.

Growth hacking proces
Growth proces door Growth Tribe

Wil je zelf aan de slag gaan met growth hacking? Hier lees je er meer over. Of neem contact op via één van de opties hier onder.

Wil je meer weten over Growth Hacking?

Ik vind het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

of

Shift Office Support Barry Growth Hacker