Hackerproof

Je leest er regelmatig over in de krant, hackers. Regelmatig worden ondernemers geconfronteerd met hackers of enige vorm van cybercrime. Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik ben als de dood voor de hackers. Dat ze mijn website of bedrijf plat leggen. Daarom heb ik enkele voorzorgsmaatregelen getroffen. Die deel ik met je in dit blog. 

Bescherm al je inloggegevens en wachtwoorden door gebruik te maken van Lastpass. De gratis versie volstaat. Het enige wat je moet onthouden is het wachtwoord van Lastpass, de rest van de wachtwoorden hoef je nu niet meer te onthouden of ergens te noteren. Lastpass onthoudt dit voor je en vult het automatisch in op een website. Super fijn en veilig. 

Daarnaast heb ik mijn website beveiligd. Hoe? Door Wordfence te installeren. Dit is een twee factor authenticatie die via de Google Authenticator app verloopt. Gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te installeren. 

Om mijn laptop in het algemeen veilig te houden heb ik een antivirus programma en daarnaast voer ik regelmatig back ups uit die op dat moment vereist zijn.  Daarnaast zorg ik ervoor dat al mijn bestanden elke dag ook in de cloud opgeslagen worden. Mocht mijn laptop ooit crashen, dan kan ik altijd doorwerken omdat alles in de cloud staat. 

Daarnaast is het natuurlijk slim om bij elke e-mail die je krijgt, het e-mailadres van de afzender goed te controleren en niet zomaar op een link in een mail te klikken.