Hoe blijf je als virtual assistant in charge?

Aan jou de keuze: geld of geluk

Een Virtual Assistant in charge is op lange termijn effectiever. Maar het vraagt wel lef.

Herken je dat? Je werkt als virtual assistant met een opdrachtgever maar het piept en kraakt alle kanten. Wat doe je dan? Ga je dan (vooral in deze onzekere tijden) voor inkomsten en blijf je als virtual assistant doorploeteren? Of blijf je trouw aan jezelf en ga je voor ruimte in je agenda? 

Natuurlijk ligt het allemaal een stuk genuanceerder dan hoe ik het hierboven opschrijf. Ik heb het niet over jou en je opdrachtgever die na 2 dagen al de stekker eruit trekken omdat het niet werkt. Ik heb het over een serieuze samenwerking waarbij jullie beiden al maanden proberen om fijn samen te werken maar dat wat je ook probeert het gewoon niet lekker loopt. 

Personal Assistant inhuren bij Shiftos

Jullie communiceren de hele tijd langs elkaar heen en begrijpen elkaar niet, wat een hoop frustratie en spanning veroorzaakt. Dit gaat dus zo al maanden door. Wat zou jij dan doen? Beëindig je de samenwerking of blijf je liever doorwerken omdat het fijn is voor de cashflow?   

Tijd creëren in je agenda betekent ruimte

De samenwerking beëindigen hoeft echt niet in onvrede te gebeuren. Ik heb ook wel eens de samenwerking met een opdrachtgever gestopt maar deed dat wel in goed overleg. Legde ook mijn eigen dilemma’s op tafel.

Ik deed de voorzet en mijn opdrachtgever vulde mij aan. Doordat ik mij kwetsbaar opstelde, durfde mijn opdrachtgever ook te zeggen wat hij fijn en minder fijn vond aan onze samenwerking. De opdrachtgever heb ik uiteindelijk kunnen doorverwijzen naar een andere virtual assistant en sindsdien werken zij heel fijn samen. 

Natuurlijk vond ik het – net als jij – ontzettend spannend om zomaar een opdrachtgever (dus inkomsten!) gedag te zeggen maar ik besloot dat ik niet voor niets een jaar geleden zzp-er ben geworden. Als zzp-er wilde ik zelf ‘in charge’ zijn, alles zelf kunnen beslissen, dichtbij mezelf blijven en voor mijn eigen werkgeluk verantwoordelijk zijn. Omdat ik op dat moment niet echt gelukkig werd van de situatie besloot ik het heft in eigen hand te nemen. 

Ik werd op dat moment een Virtual Assistant in Charge. 

 

Virtual Assistant in charge: het effect

Ik dat ik door ruimte te creëren in mijn agenda vanzelf weer een nieuwe opdrachtgever kreeg. Een leuke, nieuwe opdrachtgever waarmee ik kan lezen & schrijven. Zonder gedoe. Hoe fijn is dat? 

Durf jij die keuze te maken? 

Ben jij een Virtual Assistant in charge? Laat het de wereld weten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wil jij even sparren over je ideale klant? Of zoek je een Virtual Assistant?

Ik vind het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

of

Virtual Assistant contact Caroline van Aart