Hoe werkt Buffer?

Inplannen van Social Media

Hoe werkt Buffer? Het is in feite een online tool om al je social media in te plannen. Wat houdt dat precies in? Nou als je net als ik geen zin hebt om 3 x in de week allerlei berichtjes en foto’s handmatig op al jouw social media kanalen te plaatsen dan is het gebruik van Buffer aan te raden.

Dus of je nu Social media Manager bent of gewoon een slimme ondernemer die tijd wil besparen… Buffer is je vriend.

Consistentie is één van de belangrijkste dingen als het gaat om je online zichtbaarheid. Tools om terugkerende taken te automatiseren zijn daarbij onmisbaar!

Hoe werkt Buffer in de praktijk?

Je kunt het zien als een agenda die je vertelt wanneer je welke content gaat delen op welk kanaal en op welk tijdstip. Heel overzichtelijk dus. 

In dit artikel gaan we in op de volgende onderwerpen:

Hoe start je met Buffer
Is Buffer makkelijk in gebruik? 
Hoe werkt Buffer: De app
Krijg je minder views als je Buffer gebruikt? 

Hoe start je met Buffer?

Je start met Buffer door naar Buffer.com te gaan. Daar kun je kiezen voor verschillende abonnementen.

Ja het is betaald, helaas is zo’n handige tool niet gratis. Ik vind het de investering waard want het bespaart mij echt een hoop tijd. Ik heb het abonnement waarbij je voor 12 euro per maand, 8 social media kanalen aan je account kunt koppelen.

Rechts zie je het Buffer dashboard per social media kanaal. Buffer werkt super gemakkelijk, je klikt op een tijdstip, vult de tekst in, voegt een foto toe en past het tijdstip aan naar jouw persoonlijke wens.

Daarna klik je op opslaan en that’s it. Hoe simpel? Een kind kan de was doen. 

Buffer

Is Buffer makkelijk in gebruik?

Zoals je hierboven al ziet aan het dashboard werkt Buffer super gemakkelijk. Je kunt de dagen kiezen waarop je aanwezig wilt zijn op social media. Per kanaal kun je dus al voor de hele maand al je content inplannen. Doordat alles onder elkaar staat is het dus voor jouzelf heel inzichtelijk wanneer je welke post gaat delen. 

In het Buffer dashboard kun je ook nog kiezen voor ‘Analytics’. Daarin staat al jouw gedeelde content met daarbij de score per bericht. Dus hoeveel likes heb je per bericht gekregen en hoeveel reacties? De meest succesvolle berichten kun je bijvoorbeeld over twee maanden weer in de planner zetten en de tekst daarbij iets aanpassen.

Dat noemen we content recyclen 🙂 

Hoe werkt Buffer: de app

Je kunt Buffer online op je laptop / pc gebruiken maar het fijne is dat er ook een Buffer app is. Deze werkt precies hetzelfde als de online tool. Handig dus als je opeens een leuk idee hebt voor een social media post terwijl je in het bos loopt.

Ik heb dat heel vaak, dat ik opeens inspiratie heb op de gekste momenten. Ik pak mijn Buffer app er dan bij, open het betreffende social media dashboard en begin op een bepaalde dag te typen.

Als de tekst nog niet helemaal perfect is maakt dat niet uit, die kun je op een later moment wel weer aanpassen.

Ook is het handig als je samen werkt met bijvoorbeeld een Virtual Assistant. Op die manier kan je met Buffer heel eenvoudig samen aan content werken.

Zo heb je al je social media ideeën meteen op de goede plek staan. Handig toch?   

Krijg je minder views als je Buffer gebruikt?

Dit is iets wat je heel vaak hoort, dat wanneer je je social media gaat inplannen via een tool zoals Buffer, je dan opeens minder views zou hebben. Er zijn ontzettend veel meningen maar ik vind het een regelrecht broodje aap verhaal. Er is geen bewijs voor want het is gewoon niet waar. 

Er zijn veel klanten die bij mij social media uitbesteden. Waar ik zelf wel rekening mee houd tijdens het inplannen is dat ik niet altijd op exact hetzelfde tijdstip mijn content deel. Verder heb ik nog nooit gemerkt dat ik minder views heb door Buffer dan in vergelijking met handmatig posten. 

Heb jij wel eens verschil gemerkt? Let me know! 

Vond je dit artikel nuttig om te leren hoe Buffer werkt? Deel het dan 🙂
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Heb jij een Virtual Assistant nodig die alles van Buffer weet?

Ik vind het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

of

Virtual Assistant contact Caroline van Aart