3 Inkomsten genererende activiteiten voor je Virtual Assistant

Dit drietal tips helpt de zichtbaarheid en inkomsten voor je bedrijf te vergroten.

Een Virtual Assistant (VA) die inkomsten genereert, kan van cruciaal belang zijn voor elk bedrijf.

Toch hoor ik regelmatig: “Ik wou dat ik een VA kon betalen, maar dat is voor mij te duur”

Mijn antwoord is al lang hetzelfde: “Als je een VA zou kunnen huren voor €1.000 per maand (of minder), en ze zou €1.500 aan inkomsten kunnen opleveren, zou je dat dan kunnen betalen?”

Het antwoord is altijd een volmondig ja.

Dit zijn drie manieren waarop je een Virtual Assistant kunt gebruiken om de zichtbaarheid en inkomsten voor je bedrijf te vergroten.

1. Verkoopprospects en het genereren van leads
2. Content herbestemmen voor marketing
3. Media en PR-outreach

website conversie inkomsten

1. Verkoopprospects en het genereren van leads

De meest voor de hand liggende manier waarop je inkomsten voor je bedrijf kunt genereren, is door de verkooppijplijn vol te houden.

Een van mijn favoriete tools is LinkedIn, een krachtig platform voor het identificeren van verkoopgekwalificeerde leads (SQL’s).

Je kunt ook leads vinden via bedrijfsvermeldingen van Google, directories, Facebook-groepen, beroepsverenigingen en meer.

Zorg ervoor dat je specifieke criteria stelt voor leads waarnaar je op zoek bent en neem een kleine uitleg video op over hoe je dit moet doen. Laat daarna je Virtual Assistant er mee aan de slag gaan.

Een paar tools die je kunt gebruiken bij het zoeken naar prospects

BuzzSumo om lijsten met influencers samen te stellen waarmee je kunt samenwerken om producten op de markt te brengen en te promoten.

Zet website bezoek om in concrete leads. Met een tool als Leadfeeder. Hiermee zie je welke organisaties op je site zijn geweest, wat ze interessante content vonden en koppelt dat aan LinkedIn profielen van beslissers.

Hunter.io helpt bij het vinden van e- mailadressen voor belangrijke contactpersonen door de domeinnaam in te typen van het bedrijf dat je wilt bereiken. Daarna zoekt het naar e-mailadressen die aan het domein zijn gekoppeld.

Door je Virtual Assistant te versterken met de juiste tools voor de taak, worden ze efficiënter en krijg je meer resultaten.

Gerelateerd: Welk type Virtual Assistant past bij jou?

2. Content herbestemmen voor marketing

Als je als de meeste ondernemers bent, heb je blogposts, e-mailnieuwsbrieven, posts op sociale media en misschien zelfs enkele informatieve video’s over je product of dienst gemaakt.

Het probleem is dat ze, eenmaal gepubliceerd, vaak in het donkere gat van het internet of de e-mailinbox terechtkomen en nooit meer worden gezien. Gebruik je Virtual Assistant om blogberichten om te zetten in emailnieuwsbrieven om je publiek te koesteren.

Verander nieuwsbrieven in materiaal voor uw posts op sociale media en wees daarmee sterker online aanwezig.

Online tools zoals Buffer en Mailchimp zijn enorm handig om dit soort taken vergaand te automatiseren. Een Virtual Assistant kan van onschatbare waarde zijn door dit goed in te richten.

Verwant: Hoe werkt Buffer

3. Media en PR-outreach

Eén van mijn favoriete manieren om een ‘vaste aanhang/publiek’ op te bouwen, is door gebruik te maken van een bewezen manier om pers te kapen.

Publicaties van concurrenten

Door je VA onderzoek te laten doen op Google om erachter te komen in welke publicaties je concurrenten te zien zijn geweest en door namen van de auteurs te verzamelen om een relatie met hen op te bouwen.

Infografics, tests en rekentools

Daarnaast is het bouwen van infografics,  online tests en rekentools een geweldige manier om interactie te krijgen, waarde toe te voegen aan je bestaande content en leads te genereren. Via een tool zoals Outgrow kan je Virtual Assistant die voor je opzetten.

Check bijvoorbeeld onze Virtual Assistant test en Social media test. 

Dit zijn slechts enkele manieren waarop je een virtual assistant kunt gebruiken om inkomsten voor je bedrijf te genereren. Waar wacht je op?

Dit artikel is geïnspireerd door Entrepreneur.com 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Benieuwd hoe wij voor jou inkomsten kunnen genereren?

Ik vind het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

of

Virtual Assistant contact Caroline van Aart