Team

Het team van Shift Office Support

Het team van Shift bestaat uit Virtual Assistants, Professional Organizer, Social Media Managers en een Growth Expert. Het team staat aan jouw kant om op z’n Rotterdams de mouwen op te stropen en de groei van je bedrijf een boost te geven. Zo houd jij tijd en focus over voor de andere leuke dingen in het leven. Wil je meer lezen over ons en onze missie. Dat lees je hier

Eigenaar & assistant

Na ruim 18 jaar in vaste dienst te hebben gewerkt in het bedrijfsleven en bij de overheid, ben ik in 2019 gestart met Shift Office Support. Het team van Shift is sindsdien flink gegroeid. 

Mijn missie is om er met mijn team voor te zorgen dat jij optimaal wordt ondersteund bij alle taken en randzaken die er liggen, zodat jij full focus kunt werken aan de groei van je bedrijf. Zo ervaar je meer vrijheid, want dat is tenslotte waarom je bent gaan ondernemen. Toch? 

allround virtual assistant

‘Niet lullen maar poetsen’. Dat is er met de paplepel ingegoten. Mijn naam is Britt Brons en zoals de eerste zin waarschijnlijk al verraadt, kom ik uit Rotterdam.

Na jaren voor verschillende bedrijven gewerkt te hebben, ben ik gaan freelancen. Opdrachten doen die ik écht leuk vind! Ervaring heb ik als officemanager, project- en communicatiemanager, recruitment consultant en pr-consultant. De sectoren lopen uiteen van IT tot aan hospitality en media. Door mijn brede werkervaring kun je dus wel zeggen dat ik de cliché duizendpoot ben.

Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en mijn interesse ligt niet in één branche. Wat ik vooral wil is mensen een positief gevoel en vertrouwen geven door dingen uit handen te nemen. Wat ik het allerleukst vind is het regelen en organiseren. Daarnaast word ik blij van (klant)contact, werk ik secuur en maak ik dingen snel eigen.

Neem contact met me op voor een kennismaking!  

allround virtual assistant

Hoi, ik ben Fraukje, 47 jaar en sinds de zomer van 2023 woonachtig in Frankrijk. Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen. Samen met mijn man hebben we een bedrijf in hout, Wood Sensation. Ik heb jarenlang ervaring in de dienstensector (secretarieel, personeelszaken en onderwijs) en sinds maart 2023 actief aan de slag als virtueel assistent bij VA Carte Blanche.  Ben je op zoek naar een ondernemende, hardwerkende, digitale sparringspartner, probleem oplosser, onderzoeker, vertaler van curricula naar opdrachten en helper in administratieve processen? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Op naar een leuke en succesvolle samenwerking! 

 

Ik zie uit naar een kennismakingsgesprek.

regelexpert

“Hi, Lilian hier! een rasechte regelaar die jou bakken tijd bespaart🤗

Vastgoed en techniek. Dat is jouw vakgebied; én die van mij. Jij? Ben die gedreven ondernemer die wil bouwen en groeien. Maar, diepe zucht…die ontplofte mailbox en onbeantwoorde offerteaanvragen zijn je dagelijkse pijnpunten. Net als het overzicht wat verder weg lijkt dan ooit en deadlines die elkaar in rap tempo opvolgen.

Ik? Schep orde in jouw chaos en tover jouw (vastgoed)wereld om tot een geoliede machine. Als bourgondische Bosschenaar belandde ik in Rotterdam en Hey! wat hou ik van die mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Ik ben die regeltante die een magisch talent heeft ontwikkeld om te begrijpen wat jij nodig hebt. Daar waar het knelt en kraakt in jouw organisatie, agenda en hoofd, kom ik tot actie.

Wat je nog meer van me wil weten ..

✦ ik werk zowel op afstand als op (jouw) locatie, net wat jij wil

✦ we bouwen die vertrouwensband op zodat jij steeds makkelijker los kan laten

✦ ik ben jouw stok achter de deur, denk met je mee (het liefst drie stappen vooruit)

✦ wandel vaak buiten hokjes en kleur (soms) buiten lijntjes, maar vertrouw me; ik regel het

✦ afspraak is afspraak = heilig voor me

✦ humor, een dolletje, luchtigheid; mijn manieren om dingen geregeld te krijgen

Door mijn hulp zitten er ineens meer uren in je dag. Zo kan jij doen wat je écht wil en bouwen aan je succes.

Voelt goed. Ja toch, niet dan? En heus, ik weet het. Jij kan het vast allemaal zelf. Maar pak eens een bierviltje en maak de simpele rekensom van jouw uurtarief en het mijne.

Wil jij je zaken goed geregeld hebben? Laten we kennismaken.

virtual assistant

“Als allround virtual assistant ondersteun ik ondernemers met office support. In een open en eerlijk gesprek bespreek ik graag waar je tegenaan loopt en welke taken je zou willen uitbesteden. Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee.”

organize expert

Organize expert

“Als organize expert ondersteun ik ondernemers met office support en help hen om weer grip en overzicht te krijgen op hun werkzaamheden en (volle) agenda. Het is fijn om onderdeel te mogen uitmaken van dit team. 

Samen kijken we wat prioriteit heeft en welke werkzaamheden ik jou uit handen kan nemen. Ik zorg voor overzicht waardoor jij meer rust in je hoofd krijgt en weer tijd en energie hebt om aan je bedrijf te werken. Jij doet wat jij het liefste doet en de overige werkzaamheden kun je met een gerust hart aan mij over laten.

Wil jij een keer sparren wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. 

Ik denk graag met je mee.”

virtual assistant en interim assistant

“Hoi ijverige ondernemer! Mijn naam is Charlotte, 31 jaar en samen met mijn gezinnetje woon ik in het mooie dorp Rijsbergen. Voorheen heb ik gewerkt als Exportmanager Internationaal en was ik verantwoordelijk voor sales en klantcontacten. Het allerleukste aan dit vak vond ik de klantrelaties, zowel in het binnen- als buitenland.

Daarnaast verzorg ik alle (financiële) administratie voor mijn man die een eigen garagebedrijf heeft. Het kunnen ondersteunen, werkelijk een steentje bij kunnen dragen binnen een bedrijf en samen sparren over toekomstplannen; hier krijg ik energie van en dat doe ik ook graag voor jou!  

Laat mij DE persoon zijn waar jij als ondernemer op terug kunt vallen. Backoffice taken (email- en afsprakenbeheer, administratie/registratie, facturatie etc.), projectondersteuning (opstellen en bewaken van een planning, onderhouden van communicatie en documenteren van informatie etc.) of het zijn van een sparringpartner; bij mij ben je aan het juiste adres.

Mocht je je aangesproken voelen, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Ik kijk uit naar onze kennismaking!”

 

SOCIAL MEDIA MANAGER

Mijn naam is Mathia van Soest en voor een sterke social media aanwezigheid ben je bij mij aan het juiste adres. Met 8,5 jaar ervaring denk ik graag mee aan content en bedrijfsstrategieën om te helpen met meer leads en sales voor je bedrijf.
Je kunt mij inzetten voor:

– Contentstrategie bepalen en plan van aanpak.
– De stimulatie van het visite kaartje online naar het volgende level te brengen.
– Het volledig uit handen nemen van het hele social media gedeelte van je bedrijf.

Mijn kracht ligt in flexibiliteit, creativiteit en ik zit graag bovenop de nieuwste ontwikkelingen op social media gebied. Ben je geïnteresseerd om met mij aan de slag te gaan? Neem dan contact op.

Virtual expert

Hi ik ben Marrit Niewenhuizen. Plannen, regelen, adviseren en coördineren zijn mijn sterke punten. Met mijn enthousiasme, positieve houding, inlevingsvermogen en servicegerichtheid kan ik jouw bedrijf tot dienst zijn bij het implementeren van een project. Tevens kan ik de organisatie rondom workshops en trainingen uit handen nemen.

Ik zorg ervoor dat je meer tijd bespaart en je kan richten op de core business.
Hierdoor zal je business groeien! 
Ben jij toe aan een professioneel & enthousiast team die jouw business (online) verder helpt? Plan dan een kennismakingsgesprek.

social media manager

Ik ben Esmee, jouw go-to girl voor alles op het gebied van social media. Amsterdam is mijn speeltuin en elk hondje dat voorbij wandelt, steelt mijn hart (ik bedoel, wie kan die schattige snoetjes weerstaan?). Ik heb een tweelingzus, wat me heeft geleerd wat echte verbondenheid betekent. En ja, we lijken op elkaar, dus je zult nooit zeker weten wie je voor je hebt (verrassing!). Maar deze ervaring heeft me ook laten geloven in het onbegrensde potentieel van mensen, zolang er iemand is die het beste in je naar boven kan halen.

In mijn bedrijf streef ik ernaar die persoon te zijn! Mijn mantra als ondernemer: Je hebt geen goedkeuring nodig van anderen! Geloof in jezelf en volg je passie, dat is de sleutel tot echt geluk!
Neem contact op voor een kennismaking.

virtual assistant & videomontages

Mijn naam is Vanessa. Sinds 2006 werk ik als ZZP’er. Als ondernemer weet ik wat er
speelt binnen een bedrijf. Ik heb een creatieve achtergrond in videoproductie
en heb ook een aantal jaar in de backoffice in het onderwijs gewerkt. Inmiddels werk
ik al een aantal jaar als virtual assistant voor heel verschillende klanten.

Het meest ben ik in mijn element als ik kan organiseren en regelen. Of dat nou voor
een evenement is, de cursusadministratie, jouw nieuwsbrief of de WordPress
website. Ook kan ik goed overweg met videomontage software, Canva en Photoshop,
waarmee ik content maak voor social media.

 

Ik denk en groei graag met je mee! Voel je vrij om een kennismakingsgesprek te plannen.

financieel expert

Mijn naam is Mariska. Als virtual assistant verzorg ik graag de financiële administratie voor jou en je onderneming! 

Je kunt me inschakelen voor mailbeheer, offertes maken, projectondersteuning, facturering, crediteuren en debiteurenbeheer, nieuwsbrieven opstellen, social media verzorgen en regelwerk. Ik denk graag met je mee!

Plan vooral je kennismakingsgesp
rek in. 

allround virtual assistant

Mijn naam is Melissa Wolters, 31 jaar en woonachtig in Den Helder. Op 19 jarige leeftijd ben ik zelf begonnen met ondernemen door middel van het opstarten van een eigen dansschool. Ik heb in die periode veel geleerd en weet als geen ander hoe lastig het soms is om alle ballen hoog te houden. 

Naast het ondernemen ben ik jarenlang werkzaam geweest als office manager in de fashionlogistiek. Hier heb ik mijn administratieve kennis optimaal kunnen benutten en verder uit kunnen breiden. In 2021 heb ik er voor gekozen om mijn baan in loondienst op te zeggen en mij 100% te richten op het ondernemen!

Mijn doel als Virtual Assistant is om ondernemers meer rust te geven en overzicht te creëren door dagelijkse taken uit handen te nemen. Zo kun jij je als ondernemer weer focussen op wat voor jou belangrijk is!
Neem gerust contact met mij op zodat we kunnen kennismaken. 

virtual assistant

Al enige tijd werk ik als virtual assistant. Voorheen was ik werkzaam als interim recruiter, interim P&O adviseur en als coach. Ik hou ervan om te plannen, organiseren, agenda’s beheren, administratie en facturatie te verzorgen, maar ook om actief mee te denken.

Ook op het gebied van social media, nieuwsbrieven & automations weet ik goed mijn weg.   

Neem gerust contact op voor een kennismaking. 

VIRTUAL ASSISTANT

Hi ik ben Debby van Schaick.  

Ik ben een virtual assistant met een glimlach, professioneel en altijd klantgericht, hoe moeilijk of uitdagend de vraag ook is. Ook leadopvolging geeft mij veel energie.

Mijn opdrachtgevers kenmerken mij als betrouwbaar, betrokken en effectief. Kan ik jou ook ergens mee helpen? Neem gerust contact op! 

joan de vuijst

Tekst en content specialist

“Ik help je bij de groei en het succes van jouw bedrijf door conversiegerichte content te maken. 
Met mijn kennis en ervaring als trainer in communicatie-voorkeuren zorg ik voor teksten die begrijpelijk zijn, lezers verder helpen en ze aanzetten tot de aanschaf van jouw dienst of product. Als daadkrachtige organisator die complexe zaken simpel maakt breng ik jou structuur en rust. Ik ga proactief en zelfstandig aan de slag en heb aan een half woord genoeg.  Plan hier jouw kennismaking.”

Video editor, (video) podcast editor

In Amsterdam-West ben ik geboren en getogen, maar sinds mijn 28e woon ik in Zwammerdam, gelegen in het mooie en waterrijke Groene Hart van Nederland, precies tussen Alphen aan den Rijn/Bodegraven en Nieuwkoop in. 

Ik ben een gelukkig mens, getrouwd en moeder van 2 dochters waar ik heel trots op ben. Verder ben ik positief ingesteld, altijd in voor leuke en aparte dingen en altijd goedgehumeurd. Ik geniet van elke dag.

Voor jou als coach of kennisondernemer die mijn hulp kan gebruiken bij het editen (bewerken) van je video’s en/of podcasts, sta ik nu al te popelen van enthousiasme! Want bezig zijn met beeld en geluid is waar mijn passie ligt, wat ik geweldig leuk vind om te doen. Wat dacht je van een podcast mét video? Daarna kun je van de video podcast “snippets” (shorts) maken die je kunt gebruiken voor je social media om je kijkers enthousiast te krijgen. 

Wil je weten of wat jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk mogelijk is? Ik kijk er naar uit!

Ik zie uit naar een kennismakingsgesprek.

allround virtual assistant

Hi, mijn naam is Hilde, ik ben een 31-jarige dame die samen met haar vriend als Digital Nomad over de wereld reist. Ik heb 3+ jaar ervaring als Virtual Assistant, Management Assistant en Office Manager, waarbij ik o.a. HR, administratieve en klantenservice werkzaamheden uit heb gevoerd. Daarnaast heb ik een kleine twee jaar de Nederlandse tak van een (VA)-uitzendbureau onder mijn hoede gehad, wat onder meer account- en relatiemanagement, recruitment, payroll en acquisitie omvatte. 

Als Virtual Assistant voor jouw organisatie kan ik helpen met allerlei randzaken zodat jij als ondernemer je kunt concentreren op wat belangrijk is: jouw bedrijf en de groei ervan. 
Ik zie uit naar een kennismakingsgesprek.

allround virtual assistant

Hi, mijn naam is Regina. 

Als Virtual Assistant help ik je met het bouwen en onderhouden van WordPress websites, reizen boeken en organiseren, agendabeheer, data opschonen & ordenen, regelwerk en teksten redigeren. 

Laat mij vooral alle taken oppakken waar jij geen tijd voor of zin in hebt, dan kun je je focussen op de groei van jouw onderneming. 

Plan een kennismakingsgesprek.

Samen aan de slag?