Thuiswerken als virtual assistant in tijden van Corona

Als virtual assistant doorwerken in crisistijd

Als virtual assistant ben ik het gewend om thuis te werken. Ik doe en deed niet anders. Toch is nu alles anders door het Corona virus.

De eerste weken tijdens de intelligente Corona lock-down bleef ik stug keihard doorwerken. Ik probeerde het althans. Wat best lastig was omdat er een constante stroom aan vragen door mijn kinderen op mij werd afgevuurd (mama mag ik nu eten?). Tel daar ook de achtergrondgeluiden van Netflix en Fortnite bij op en ik werd eigenlijk al na een paar uur compleet gek. Toch bleef ik volhouden, want ik moest toch werken? 

Omdat ik merkte dat ik helemaal niet zo lekker meer kon werken als ik gewend was ging ik overdag maar veel met de kinderen doen om vervolgens ’s avonds zodra ze op bed lagen te werken tot 11 uur. Dit hield ik amper twee weken vol.

Ik was erg gestressed, doodmoe én heel erg chagrijnig. Ik wilde tenslotte gewoon blijven werken zoals ik altijd gewend was. Lekker vroeg beginnen in de ochtend en stoppen rond een uur of 3. Ik voelde me niet meer “in charge” 

Go with the flow als virtual assistant​

Wat er gebeurde was dat ik dus vooral in verzet was tegen deze nieuwe Corona situatie. Ik baalde dat opeens iedereen de hele dag thuis was. Ik heb af en toe best wel wat behoefte aan ‘alleen-tijd’. 

Even lekker alleen thuis zijn zorgt ervoor dat ik de rest van de dag een leuker mens ben. Al zeg ik het zelf….

virtual assistant flow

Een nieuw normaal als virtual assistant tijdens Corona

Nu we in week 6 zijn beland van het thuis naar school gaan, merk ik dat het al een soort van ‘nieuw normaal’ is geworden.

Om de broodnodige ‘alleen-tijd’ toch te creëren voor mezelf, sta ik nu heel vroeg op. Ik ga dan wandelen in de natuur en zodra ik thuiskom ga ik de kids lesgeven.

Hoewel dingen erg door elkaar lopen, zorgt dit toch voor een betere werk-prive balans.

De rust opzoeken in de vroege ochtend helpt me om de rest van de dag goed door te komen. We proberen thuis een vast ritme aan te houden wat betreft de lestijden en werken. Soms heb je echter zo’n dag dat alles anders loopt dan gepland. Pech dan!  Kan ik nu niet werken? Dan werk ik wel op een ander moment. Willen de kids echt geen les krijgen nu? Dan doe ik dat wel op een later moment.

Ik ben relaxter, vrolijker en de kinderen dus ook. Een happy virtual assistant dus. Hoe doe jij dat in jouw rol op dit moment? Hoe ervaar jij het? 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Heb jij een Virtual Assistant nodig?

Ik vind het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

of

Virtual Assistant contact Caroline van Aart