Virtual Assistant tarieven

Je bent als ondernemer vast benieuwd naar de Virtual Assistant tarieven. Je hebt ooit wel eens gehoord dat een Virtual Assistant behoorlijk prijzig kan zijn maar is dat ook echt zo? Doordat je als ondernemer niet verantwoordelijk bent voor diverse vaste lasten zoals reiskosten, werkplekkosten en huisvesting, is een Virtual Assistant kostentechnisch eigenlijk erg interessant. 

Daarnaast is het zo dat je geen medewerker in vaste dienst hebt voor een vast aantal uur per maand en kan je zo flexibel op- en afschalen.

“Ik wou dat ik een VA kon betalen, maar dat is voor mij te duur” Mijn reactie hierop is altijd hetzelfde: “Als je een VA zou kunnen huren voor €1.000 per maand (of minder), en ze zou €1.500 aan inkomsten kunnen opleveren, zou je dat dan kunnen betalen?”

Caroline van Aart

Een goede Virtual Assistant hoeft geen kostenpost te zijn. Dit zijn bijvoorbeeld drie manieren waarop je een Virtual Assistant kunt inzetten om de zichtbaarheid en inkomsten voor je bedrijf te vergroten:

  1. Verkoopprospects en het genereren van leads
  2. Content herbestemmen voor marketing
  3. Media en PR-outreach

Je leest er meer over in dit artikel: Inkomsten genereren met een virtual-assistant

Kosten en baten van een Virtual Assistant

Wat zijn de meest gangbare Virtual Assistant tarieven?

De meest gangbare Virtual Assistant tarieven liggen tussen de € 45,- en € 65,- per uur ex btw. In dit tarief zit de jarenlange ervaring van de betreffende Virtual Assistant, haar beschikbare kennis, expertise en de enorme flexibliteit die jou biedt.

Bij Shift Office Support heb je al ondersteuning van een Virtual Assistant vanaf €99 per maand.

Wat levert een Virtual Assistant op?

Een Virtual Assistant kan je als ondernemer heel wat opleveren.

Denk eens aan de luxe die je straks hebt om altijd een sparringpartner te hebben. Een professional die haar kennis en expertise altijd met jou deelt om jou slimmer en sneller te laten werken.

Daarnaast zul je merken dat – zodra het vertrouwen er is – je langzamerhand steeds meer taken aan de Virtual Assistant gaat overlaten. Hoe fijn zou dat zijn? Een steun en toeverlaat die jou altijd bijstaat en volledig ontzorgt.

Elke ondernemer heeft namelijk wel een aantal werkzaamheden waar hij of zij erg ongelukkig van wordt. Dat kan variëren van de facturatie tot aan het bijhouden van je website of het schrijven van social media teksten.

Waarschijnlijk kan jij ook een Virtual Assistant gebruiken om daardoor meer focus en meer gedaan te krijgen.

Het is mogelijk om in het buitenland VA’s te vinden die vanaf €10 per uur voor je werken. Vaak is dat alleen passend voor het uitbesteden van specifieke klussen. Let op dat taal/cultuur/tijdzone daarbij een belemmering kunnen vormen.

Je wilt een sparringpartner en dan is het gewoon prettiger om met een VA in Nederland samen te werken. De uurtarieven van Virtual Assistants in Nederland liggen tussen de €50 en €75 per uur.

Doe de Virtual Assistant test

Past een Virtual Assistant bij jouw werkwijze en behoefte? Met deze Virtual Assistant test, bepaal je het in enkele minuten.

Wil je er even over sparren?

We vinden het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.