loader image
virtual assistant tarieven

Virtual assistant tarieven

Welke tarieven hanteert een Virtual Assistant?

Virtual Assistant tarieven kunnen sterk verschillen. Een virtual assistant is een assistant die op afstand voor jou werkt, een remote worker. Dit heeft enorme voordelen voor jou als ondernemer, ik noem er een paar:

  • Je hoeft als ondernemer geen reiskosten te vergoeden;
  • Je hoeft geen werkplek in te richten;
  • De assistant werkt super gefocussed vanuit haar eigen, vertrouwde omgeving;
  • De assistant werkt voor jou puur en alleen wanneer dat nodig is. Je betaalt dus alleen maar voor de uren waarin de assistant voor jou werkt;
  • Je zit nergens aan vast want de opzegtermijnen zijn vaak heel flexibel.

Virtual Assistant taken

Een virtual assistant kan je helpen om je agenda op orde te krijgen en voldoende rustmomenten en uitwerkmomenten in te plannen. Ook kan de virtual assistant marketingtaken voor je oppakken, denk aan het schrijven en versturen van je nieuwsbrief. Of het schrijven van content voor jouw social media uitingen.

Heb je juist geen kaas gegeten van social media maar wil je wel online zichtbaar zijn? Ook dan kan de virtual assistant helpen, doordat zij een goede social media strategie kan uitdenken en de bijbehorende teksten voor je gaat schrijven.

Virtual Assistant tarieven

Nu we weten wat een virtual assistant allemaal doet gaan we het eens hebben over de tarieven. De virtual assistant tarieven verschillen natuurlijk maar als je kijkt naar het gemiddelde tarief dan ligt dit tussen de 40 en 50 euro per uur ex BTW.

Maar is dat dan niet duur betaald?

Doorgaans ligt het uurtarief van een virtual assistant lager dan jouw uurtarief. In de calculator die ik heb ontworpen kun je eenvoudig berekenen wat het jou oplevert om een virtual assistant in te zetten.

Laten we praten!

We vinden het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *