Virtueel assistent kosten

Welke kosten hanteert een Virtueel Assistent?

Virtueel Assistent kosten kunnen sterk verschillen. Een virtueel assistent is een assistent die op afstand voor jou werkt, een remote worker. Dit heeft enorme voordelen voor jou als ondernemer en/of bedrijfseigenaar, ik noem er een paar:

  • Je hoeft als ondernemer geen reiskosten te vergoeden;
  • Je hoeft geen werkplek in te richten;
  • Je betaalt geen loon wanneer de virtueel assistent onverhoopt een keer ziek is;
  • De virtueel assistent werkt super gefocussed vanuit haar eigen, vertrouwde omgeving;
  • De assistent werkt voor jou puur en alleen wanneer dat nodig is. Je betaalt dus alleen maar voor de uren waarin de assistent voor jou werkt;
  • Je zit nergens aan vast want de opzegtermijnen zijn vaak heel flexibel.

Virtueel Assistent taken

Een Virtueel Assistent kan je helpen om je agenda op orde te krijgen en voldoende rustmomenten en uitwerkmomenten in te plannen. Ook kan de virtueel assistent marketingtaken voor je oppakken, denk aan het schrijven en versturen van je nieuwsbrief.
Of het schrijven van content voor jouw social media uitingen.

Heb je juist geen kaas gegeten van social media maar wil je wel online zichtbaar zijn? Ook dan kan de virtueel assistent helpen! Zij kan je als ondernemer en/of bedrijfseigenaar helpen bij je marketing strategie en social media strategie. 

virtueelassistent Caroline van Aart

Virtueel Assistent kosten

Nu we weten wat een virtueel assistent voor je bedrijf kan betekenen, bespreken ook even de tarieven oftewel wat de kosten zijn van een virtueel assistent. Ik heb het liever over opbrengst, want een virtueel assistent tarief ligt lager dan jouw uurtarief. Maar daarover later meer. De  Virtueel Assistent kosten verschillen per VA bedrijf maar als je kijkt naar het gemiddelde tarief dan ligt dit tussen de €50 en €65 euro p/u ex BTW.

Maar is dat dan niet duur betaald?

Doorgaans ligt het uurtarief van een virtueel assistent lager dan jouw uurtarief. Dat betekent dat alles wat zij voor jou uitvoert en je dus niet zelf hoeft te doen snel verdiend is. 

Laten we praten!

We vinden het leuk om vrijblijvend met je mee te denken. Neem gerust contact op.