Wanneer je niet moet samenwerken met een virtual assistant

In dit blog gaan we in op wanneer je zaken beter kunt uitbesteden aan een VA en wanneer je niet moet samenwerken met een virtual assistant.

Als ondernemer komt er een moment dat je hulp kunt gebruiken. Je bedrijf maakt steeds meer winst en tegelijkertijd stapelen de taken zich op. Je to do lijst groeit met de dag. Help! 
Dat zijn van die momenten dat je beseft dat je hulp kunt gebruiken. Iemand die bijvoorbeeld jouw webshop bestellingen verzorgt, die jouw complete mailbox en agenda beheert en iemand die écht met je meedenkt. Wat heeft nu prioriteit en wat kan later? Dan kan een virtual assistant dé uitkomst voor jou zijn. Maar hoe pak je het inhuren van een virtual assistant aan? Daar lees je meer over in mijn blog virtual assistant inhuren.
Ook zijn er bepaalde taken of situaties waarin je vooral niet moet samenwerken met een virtual assistant. Daarover lees je hieronder meer.

Wanneer moet je niet met een virtual assistant samenwerken?

In sommige gevallen loont het als ondernemer niet om met een virtual assistant, omdat je misschien overtuigingen hebt over een virtual assistant. 

Ik zal je nu enkele voorbeelden geven wanneer je vooral niet moet samenwerken met een virtual assistant. 

hoe-blijf-je-als-virtual-assistant-in-charge
  1. Als je het type ondernemer bent dat graag alles zelf doet. Voel je je nu aangesproken? Dan weet je dat het voor jou nog geen tijd is om samen te werken met een virtual assistant. Tenzij je er voor openstaat om toch taken uit te besteden en vooral LOS te laten. 
  2. Als je denkt dat een virtual assistant jou vooral heel veel geld kost in plaats van dat het je tijd oplevert, dan is  samenwerken met een virtual assistant ook in dit geval geen goed idee. Een virtual assistant kost geld inderdaad, jouw tijd is echter veel geld waard. Vraag je eens af wat het jou waard is om eindelijk eens al die mooie ideeën die je hebt te kunnen uitwerken? Om meer tijd te hebben voor acquisitie? 
  3. Als jij denkt dat het zoeken naar een goede virtual assistant jou veel tijd kost, begin er dan maar niet aan. Dat hoeft namelijk niet het geval te zijn. Als je vrijblijvend contact met Shift Office Support opneemt, brengen wij je in contact met professionele en zeer ervaren virtual assistants.   
  4. Wanneer je een eenmalige, ingewikkelde taak wilt laten uitvoeren door een virtual assistant. In zo’n geval loont het om de taak zelf uit te voeren omdat je waarschijnlijk meer tijd kwijt bent aan uitleg geven. Is het echter een repeterende taak dan loont het wél om een virtual assistant in te schakelen.  

Virtual Assistant tarieven

Als bovenstaande bezwaren helemaal niet van toepassing op jou zijn, voel je dan vrij om een kennismakingsgesprek met ons in te plannen. Je kunt direct in onze agenda een afspraak plannen. 

Wat zijn de gemiddelde tarieven voor een virtual assistant? Ik heb het eigenlijk liever over opbrengst. Want een virtual assistant tarief ligt doorgaans veel lager dan jouw uurtarief. Dat betekent dat jij tijd gaat overhouden omdat de virtual assistant lekker veel taken bij je gaat wegnemen. Jij houdt straks dus tijd over om aan je ideeën te werken of om het boek te schrijven wat je altijd al wilde. De virtual assistant kosten verschillen per VA bedrijf maar als je kijkt naar het gemiddelde tarief dan ligt dit tussen de €40 en €55 euro per uur ex btw.
Wil je meer weten over virutal assistant tarieven, lees dan ons blog: virtueel assistant tarieven